En studie i uppgång och fall

Ett av fantomens djungelordspråk lyder: Det finns nätter då Fantomen lämnar djungeln och går på stadens gator som en vanlig man. Well, det finns också nätter då Kaosyoga hoppar ur jobbkavajen eller mysbyxorna och går på fest som en den festdrottning hon här. De är sällsynta. Men de finns.

Igår fanns det en sådan natt. Jag har varit på fest. THE fest, faktiskt.

Det började med lite uppförsbacke. På hotellrummet där vi bytte om inför festen fick jag ingen bra känsla alls utan ylade till Krille att jag liknade någon som skulle ut och värva medlemmar till PRO. Han, däremot, var så het så hälften hade räckt för att starta en gräsbrand. Men PRO-feelingen försvann med antalet drinkar och pensionärslooken suddades effektivt ut av oberäkneliga dansmoves och en konstant drink i handen.

Kvällen var min och jag gjorde mig ta mig sjutton förtjänt av den också. Förutsättningarna var fantastiska med ett proffsigt arrangemang med fina viner, jättegod mat, roliga tal, superbra band och en generös bar, arrangerat gjorde duktiga eventbyrån White & White och jag säger dig: Kaosyoga var ostoppbar. Det fanns ingen hejd, det fanns inga begränsningar. Eller ja, runt halv fyra så började väl några små gupp i vägen dyka upp. Allt blev plötsligt tyst och ljust och vi blev försiktigt utfösta ur festlokalen som nu var nästintill tom. Förvånat yrade vi runt som mullvadar i dagsljus (fast det var inte dagsljus, det var natt, så tänk dig mer två inverterade mullvadar istället) och undrade varför bandet hade slutat spela (för en och en halv timme sedan, visade det sig). Vi käkade varsin korv och hasade oss mödosamt hem till hotellrummet. Mina fötter dödade mig nästan, men bortsett från det var allt toppen.

Sen kom söndagen.

Telefonen väckte oss, en receptionist undrade försynt när vi hade tänkt att checka ut. Klockan var kvart över 12 och jag och Krille ramlade ur sängen, vinglade runt bland utspridda kläder, smink, nagellacksflaskor och en och annan öl innan vi rafsade ihop sakerna och satte på oss lite kläder, checkade ut och åkte till ett fik för att käka frukost eftersom hotellet ju hade packat ihop sin för länge sedan. Jag mådde så jävla dåligt. När jag stod där och försökte mig på att lista ut det världskända matteproblemet Poincarés förmodan – eller förresten nej, jag skulle klura ut vad jag skulle äta till frukost, men det kändes fan på samma svårighetsnivå – så tvivlade jag allvarligt att jag skulle kunna ta mig igenom dagen. Riktigt allvarligt, alltså.

Så, för dig som vill se kvällens formkurva i bilder, så kan du ju titta nedan. Bilderna är helt oredigerade, något du kanske kommer att önska inte var sant. Kom ihåg att jag varnade dig först, bara. Kom ihåg att du kan inte o-se något. När du väl sett det så sitter det på din näthinna för evigt. Inget kan tvätta bort det. Nånsin.

Kaosyoga på fest, en serie i tre delar:

mms_img12327447651

Före. En har gjort sig i ordning. En har förväntningar. En är glad, energisk och har pirr i magen. En försöker dock se lugn ut. Som om detta är något en gör varje helg.

mms_img837260502

Under. En äger. En äger allt. En är rolig, dansant, kvick, glad, smart, spontan och jävligt underhållande. En skiter i att se lugn ut.

mms_img-15782295111

Efter. En vill dö. En ser inte ens lugn ut längre. En är beyond lugn. En är i stort sett död.

Såg du den? Titta igen. Noga.

mms_img-15782295111

Låt detta bli en varning till er kids därute. Fun comes with a price.