Människor med engagemang

Människor med engagemang

Kaosyoga är sjukt osponsrad, som du säkert fattar. Det finns inte en kotte som vill lägga en spänn på min blogg, eller ja några stackare mailar regelbundet och vill erbjuda mig lite pengar för att ha ospecificerade annonser på prima Kaosyogaplats, men det är inte aktuellt. Och skulle det bli det så lovar jag att säga till.

Det jag vill säga är, att jag må vara fattig rent bloggekonomiskt sett, men jag är också fri. Jag promotar ingen för att jag tror att jag kan vinna särskilt mycket på det, jag lyfter inte någon för att jag själv vill bli lyft. Jag tjänar inget mer än kärlek och värme på att skriva här. Jag är min egen. Min egen, oekonomiska bloggare.

De människor eller saker jag skriver om är därför enbart såna jag gillar extra mycket och som jag gärna vill att fler ska gilla, enbart av den anledningen att de är bra, och inget annat. När det gäller folk så lyfter jag mest kvinnor märker jag, men emellanåt slinker en man igenom också.

På tal om det jag skrev om människor i förrgår: Jag går igång på människor som är passionerade, engagerade och har integritet. Människor som inte bara pratar utan GÖR. Människor som vågar vara sig själva, som orkar kämpa för det de tror på och som vet vad de pratar om (till skillnad mot undertecknad, då). Trygga, empatiska, kunniga, raka och rejäla människor. Jag antar att det är för att jag ser förebilder i dem. För att jag tror att världen skulle bli gladare, godare och mer färgrik om fler lät sig influeras av dem.

Det finns en trädgårdsmästare i Varberg som heter Lars-Johan som passar in på beskrivningen ovan. Han är tillräckligt unik för att klara sig igenom mans-nålsögat här på bloggen. Hans företag, Träslövs Trädgård, är en lisa för själen. Lars-Johan själv är kanske inte en lisa direkt, utan mer en pratsam, bestämd och engagerad trädgårdsmästare på Instagram. En ganska jobbig jävel emellanåt, faktiskt. Han vänder upp och ner på en hel del föreställningar om växter, ger tips och berättar vad du ska och inte ska göra. Han läxar upp, utan pardon. I växtlighetens namn. Men han är väldigt snäll irl. Och han älskar sitt jobb.

Om du inte redan följer honom på Insta, så se till att göra det nu.

Och dessutom: Åk dit. En mår bra av att vara där. Det är som att åka på spa, fast med klorofyll istället för vatten.

SONY DSC

Det finns hästar där. Bara en sån sak.

SONY DSC

Mitt i mörkaste december hittade jag denna. Vi kan kalla bilden ”Hopp”.

SONY DSC

Bosse gillar stället, han kan gå runt hur länge som helst och kolla på alla växter och prylar.

SONY DSC

En mossboll, till exempel.

SONY DSC

Och här har du mannen himself. Det han inte vet om växter är troligtvis inte värt att veta. P.S. Det är Lars-Johan till vänster.