Kinderägg ver 2.0

Hej kvinna!

Har du svårt att få tiden att räcka till, har du mer att göra än du mäktar med, missar du saker, känner du dig stressad, trött och frustrerad?

Då ska vi ju för det första slå fast att det självklart beror på att du jobbar ineffektivt, gnäller för mycket eller helt enkelt inte är tillräckligt tacksam. Som kvinna så tycker du ju innerst inne att det är roligt att ansvara för alla de tusentals saker som rör hem och barn, eftersom det ligger i din natur. Du VILL ju egentligen ha det så, det är bara det att det blir lite, eh, övermäktigt ibland. Men det där med att tvinga in de stackars männen i köket och be dem hjälpa till, det funkar ju inte. Och oss emellan: Hur skulle det se ut om en karl skulle ställa sig och göra torsk med äggsås? Hihihi. Eller – och nu drar jag det lite väl långt här – skulle få för sig att baka bullar? Hahaha. Han har ju ett jobb att sköta också, hur skulle han hinna? Att grilla på sommaren, det kan vara en sak, men att gå längre än så, det känns bara… onaturligt. Dessutom kladdar de ner så i köket, karlarna. Det blir bara dubbelt jobb att städa efter dem.

Nä, vi får helt enkelt bara vara smarta och hitta på bra strategier för att fixa biffen själva utan att gå in i väggen eller göra ett dåligt jobb. Gnälliga kvinnor är det ingen som gillar, serru.

And my dear, have I got a solution for you: Gå till Jeanette på PAUS och klipp dig. Du går in som en människa och kommer ut som tre. HUR BRA? Nu kan du verkligen vara alla de olika kvinnor som din man vill ha. Du kan fixa allt som ska fixas och leverera allt som ska levereras! Dessutom: risken att han tröttnar på dig är mindre om du inte bara är samma gamla vanliga du med urtvättade menstrosor, spretig bikinilinje och knappt så nytvättat hår – herregud även du hade ju tröttnat på dig om du skulle leva med dig, eller hur? Istället kan du nu ordna så att du finns i tre olika utgåvor.

Och så slipper han kanske vara otrogen också, vilket han självklart egentligen inte vill, men låt oss vara ärliga: Vem kan klandra honom? Hur kul är det att vara gift med en gnällig och trött migräntant?

Så, schu schu. Off you go till Paus med dig. För hans skull, om inte annat.

Kaosyoga har självklart föregått med gott exempel. Se bara vad som trollades fram en en trist och glåmig trebarnsmamma med bortammade bröst och halvdan livslust. Jag säger: Grattis Krille!

20151230_120105

Först får han den så kallade Jobbkvinnan. Hon som dricker kaffet och bokar om barnens tandläkartider i bilen på väg till jobbet. Hon är ett under av effektivitet, ser till att alla i arbetsgruppen mår bra och  hämtar alltid barnen i tid på dagis. Nästan, åtminstone.

20151230_121553

När hon kommer hem blir hon Husmodern. Husmodern är hon som passar på att torka av handfatet är hon ändå sitter på toa och kissar. Som slänger in en maskin tvätt, plockar upp en legobit, vattnar en blomma med vattenmuggen som nån hade glömt kvar på handfatet och torkar upp en fläck på golvet med sockan när hon ändå ska gå från toan till köket. Det är hon som vet hur en tillagar hans favoriträtt  köttfärslimpa (såsen blir ju så god!) och att tidningspapper är det bästa materialet för fönsterputsning. Båda sakerna  lärde hon sig av sin mamma. Husmodern dricker sitt kaffe på stående fot och tar sig emellanåt en pralin, på lördagar kan det till och med bli en med likörfyllning. Men bara en, hon måste ju tänka på figuren.

20151230_121731

P.S. Även Husmodern UNNAR SIG en paus emellanåt, och då skämmer hon bort sig med lite underhållande lektyr. Självklart varar pauserna inte länge, max den tiden det tar för centrifugeringen av de handtvättade tröjorna att bli klar. Naturligtvis passar hon på att göra sig fin i håret samtidigt. Mannen måste ju ha något vackert att vila ögonen på efter en lång arbetsdag.

20151230_125207

Och så har vi Älskarinnan. Maten står på bordet, huset är rent, den vackra bordsdekorationen är på plats,  barnen har gjort sina läxor och håret är utsläppt i fina men ändå naturliga lockar. Läppstiftet är på, det tar bort lite av glåmigheten också. När mannen kommer hem efter sitt viktiga arbete är hon såklart glad, frågar hur dagen varit men berättar egentligen inte så mycket om sin egen dag. Jag menar, vad finns det att säga? Bättre att hälla upp lite champagne. Det gillar han.

20151230_125210

Nä, detta var lite väl vulgärt, tycker jag. Så typiskt mig att gå för långt, jag ber om ursäkt. En älskarinna ska ju vara villig och glad men inte SÅ villig. Usch.

Vad har du att tveka på? Inte vill du väl vara samma gamla trötta du hela livet? Nej, det vill du inte. Och ska du ha någon förändring i ditt liv så får du börja med dig själv, det är det alla självhjälpacoacher har sagt i sedan Moses låg i vassen. Så, beställ en klipptid genast. Gå in som en, kom ut som tre. Sedan kan du växla upp dina nyårslöften rejält. Chansen att han stannar kvar hos dig ökar med flera procent. Jag lovar.