SCHTEKHET

SCHTEKHET

Vi kollade Mission Impossible Rouge Nation igår. Och sweet baby Jesus vilken fantastiskt trevlig bekantskap Rebecca Ferguson var! Uj uj uj, hon gjorde ju hela filmen. Och ursäkta mig för lite objektifiering här men det där fantastiska Ingrid Bergman-utseendet, de där kindbenen och de där benen som fan aldrig tar slut, alltså den där Simrishamnsbon gled direkt in på både min och Krilles laminerade lista med ett ”tjoff!”. Att hennes karriär kommer att bli lång och framgångsrik är ingen högoddsare. Om jag tolkar kaffesumpen rätt så är hon med i nästa Mission Impossible också.

För att ingen ska haka upp sig på att hennes engelska inte är spotless så kommer hennes rollkaraktär i filmen från Sverige. Och för att detta i sin tur ska vara tydligt så heter hon… Ilsa. För det är ju så sjukt svenskt. Eller nä, vänta. Jag känner inte ens nån i detta land som heter Ilsa. Men i Hollywood så heter de flesta av oss det, tydligen.

Och för övrigt, oavsett hennes sexighet de luxe så är filmen riktigt sevärd. Bra intrig och Tompa gör ett gediget jobb. Det känns som om han gör många av sina stunts själv, det ser riktigt bra ut. Och som vanligt i alla actionfilmer som bygger på att det är en grupp av goda människor i centrum så är karaktärerna avsiktligt väldigt olika så att det kan skrivas in lite lustiga skämt på de olika personligheternas bekostnad. Ganska förutsägbart men lite underhållande.

Se den. Inte minst för those swedish legs.