Häj!

Häj!

Nej bli inte rädd, jag vill inte örfila dig, bara hälsa. Hej. Jag har saknat dig.

Du som läser Kaosyoga och har kommenterat, antingen här, på Facebook, via mail eller live. Du ska veta hur mycket du betyder, herregud om du visste. Och de mail, hälsningar och meddelanden som jag fått sedan Kaosyoga stannade upp, de har gjort mig alldeles varm i hjärtat. Det är en ynnest att bli läst och saknad. En rikedom.

Jag har saknat skrivandet i sig också, alla dessa inlägg som jag författat i huvudet men som inte blivit tillgängliga för eftervärlden, jag tror på allvar att det är ohälsosamt för mig att ha dem instängda. Krille har också tjatat på mig. Han säger att världen behöver Kaosyoga. Jag rodnar nästan när jag skriver det, herregud vem tror jag att jag är, men så är det nog ändå när jag tänker efter, han har nog rätt. Världen behöver fler arga kvinnliga röster, det finns en stor obalans som behöver rättas till. Inte bara för alla kvinnors skull utan för hela mänsklighetens.

Så eftersom a: ”svårflörtad” inte ens ingår i min vokabulär, och b: det är 8 mars idag, en dag då förtrycket och orättvisorna plötsligt får en massa strålkastare på sig innan allt återgår till den vanliga patriarkala ordningen igen, så blir ekvationen:

a+b= en alldeles ypperlig dag att sparka igång Kaosyoga.

Om inte annat så för att målet är att få kampen att fortsätta alla 364 andra dagar på året också tills dess en dag som denna inte längre behövs. Samt för att lägga rättmätigt fokus på andra väsentligheter också för guds skull, så som böcker, inredningshets, barn, snor och den fysiska omöjligheten i hur många saker en välanvänd soffa faktiskt kan gömma i springorna.

Så here we go. Jag gör mig inga illusioner om att vara av stor betydelse för många människor, men Kaosyoga är av stor betydelse för mig. Jag kommer inte att skriva varje dag, det finns inte en chans i helvete att jag hinner det. Men för att du ska slippa gå in på bloggen och irritera dig över att det förra inlägget du läste fortfarande ligger överst, så länkar jag varje nytt inlägg på Facebook och Insta (gilla och följ!) så att Kaosyoga dyker upp i ditt vanliga flöde (hejsan!!) och blir en integrerad del av din härliga vardag. Om du vill att detsamma ska drabba andra så sprid ordet.

Alltså. Jag ger dig Kaosyoga ver 2.0. Det mesta känner du igen. Jag har ändrat några siffror i ”om mig” i högerspalten. Jag har lite fler böcker i bokhyllan sedan senast. Jag har några nya tatueringar på kroppen, några nya tankar och insikter i hjärtat. Jag är lite mer sliten, lite mer tacksam, lite mer förbannad, lite mer provocerande. Lite mer otillräcklig, lite mer barnfixerad, lite mer ofullkomlig, lite härligare och lite fulare.  Men fortfarande äkta. Alltid äkta.

I’m not in it for the likes.

Inte bara, i alla fall.