Glad påsk

Glad påsk

”Barnen får gärna komma påsk-utklädda till skola på skärtorsdag”, stod det i veckobrevet från lärarna i klass F-1, där det för säkerhets skull hade lagts till, ”alltså inte till varulvar eller monster, utan till påskkärring eller påskgubbe”. Så att ingen skulle råka blanda ihop påsk och halloween, antar jag. Så lätt hänt.

Så här gick jag med mitt unkna könsstereotypa tänkande och ojade mig för min noobiestatus när det gäller påskgubbar – jag har fan ingen aning om hur en rekorderlig påskgubbe ska se ut – när det visade sig att påskkärring var da shit. Såklart. Farmor satte skåpet där skåpet skulle stå, inklusive sjalett, klänning och de obligatoriska fräknarna.

Inga frågor på det.

Påskkärring nummer tre sket dock ner sig precis när förevigandet skulle ske, så du får nöja dig med två blåkullaaspiranter på bild.

Inte desto mindre:

Njut ledigheten om du har någon. Ät ordentligt med godis, det bäddar in själen så den ligger mjukt. Krama någon du tycker om. Och ännu hellre någon du inte gillar. Glöm inte att andas med magen då och då, försök inte hålla in den. Uppfinn gärna nya svordomar och om något inte går som du tänkt: Fuck it.

Glad påsk.