Fjällen part 1: Stuga och födelsedag

Vi har precis landat i soffan efter en första fjälldag, tillika Folkes femte födelsedag. Här kommer ett litet bildspel som en gestaltning av dagen, som går under tema ”Femåring”, ”Fjäll” och ”Furu”. Med betoning på det sistnämnda.

Vi bor i en stuga med rätt mycket furu.

SONY DSC

 

 

 

Till och med lampan är av detta gedigna träslag. Stajlish.

SONY DSC

 

Folkes födelsedagsfrukost på sängen bestämdes av Vilmer. Digestivekex med smör, torkade aprikoser och en päronmer som blivit över från i går.

SONY DSC

 

Han firades med många paket, även om han inte förmådde uppskatta dem efter ekonomiskt värde, så som hans moder tydligen hade hoppats på. En målarbok (som hade dessutom redan hade) rankades visst högre än en sprillans ny cykel, låt vara på en utklippt bild och inklistrad i ett äggpaket, av utropen att döma. För abstrakt kanske? Han syns inte, femåringen, men han sitter där inne i mörkret. Sängen är också av furu, by the way. Och byrån.

SONY DSC

 

En cykel i ett äggpaket. Jag tycker fortfarande att det är en genialisk förpackning.

SONY DSC

 

Utsikten från vardagsrummet. En plastblomma *ryser*, en ful lampa, en lika ful adventsljusstake (!) och en vidunderlig utsikt. Du ser det inte, men ljusstaken är av  – jorå –  furu.

SONY DSC

 

Du trodde att VHS’en var död? Du trodde att tv-möbler i svart och krom hade hängt med ner i graven? No no no. De lever här. I Sälen.

SONY DSC

 

Du trodde att ingen normal människa satte en ful gammal såg som prydnad på väggen? Ha ha ha.

SONY DSC

 

I morgon återkommer Kaosyoga med en ny, rafflande och dokumentär återblick. Kanske från pisten. Där känner jag förövrigt att min förmåga att beräkna risker och göra konsekvensanalyser rör sig från  egenskapskategorin ”styrka” till att bli en förbannelse när jag åker efter en totalt orädd femåring i alldeles för hög fart ner för backen.

Wish me luck.