Dagen efter

Dagen efter

Hej!
Vi är hemma nu, i vanlig ordning med fyllda magar, trötta trumhinnor och fler julklappar än vi förtjänat. Nu sitter Krille och Vilmer och kollar på en av dem. Star Wars. Ett stort ögonblick för min man, att få inviga sin förstfödde i denna värld av Kraft, brittisk engelska och kanelbullefrisyr. Vilmer verkar helt såld på denna 40 år gamla rymdfilm och jag anar ett nytt fokusområde för min son. Well, sämre förebilder än prinsessan Leia kan en ju ha.

När jag kollar på bilderna som togs på julafton så är de kanske inte så juliga, men det beror mer på vädret än mitt allt mer avsvalnande intresse för denna högtid, jag lovar. Vi är dessutom en gubbe kort på bilderna. Folke blev tvärsur precis efter att vi kommit ut för att Ville tjoade när han sprang(?) och gick hem, så när bilderna togs satt han på en köksstol hos sin farmor och återhämtade sig efter att ha genomlidit en av livets största orättvisor. Brorsor som tjoar när de springer, alltså hur mycket ska en tåla egentligen?

SONY DSC

Vi som inte sprang hem i affekt gick upp och sa god jul till kusinernas koja.

SONY DSC

Världens bästa Ville, inte alls så modstulen som bilden vill förmedla. Mer eftertänksam.

SONY DSC

Ingen snö denna vinter. Men lite grön mossa och vatten är inte fel det heller.

SONY DSC

Min man, iklädd sin mammas mössa, slänger kottar på mig. Det är först då det är jul på riktigt.

Om du till äventyrs undrar var han fått sina tokgener ifrån, så kanske nedanstående gruppbild kan ge dig en ledtråd. Här under är vi samlade allihop, mina svärföräldrar, Krilles bror Fredrik och hans familj och vi, på en bild som ska skickas till släktingar i USA för att visa hur vi firar jul.

SONY DSC

Normal svensk jul, helt enkelt.

Att omge sig med goda människor. Svårslaget, det där. Priviligerad är jag. Jag hoppas du haft det minst lika tokigt och är nöjd med dina släktingar och julskinkans saftighet. I morgon tror jag vi kör ett lite materialistiskt julklappstema. Om du inte är på rean och handlar, förstås.

Sätt igång och kläm i dig det där överblivna julgodiset nu. Det gör ju ändå ingen nytta där på fatet.

Puss!