Juice och semla

Holá!

Eftersom jag var en försumlig bloggerska i några dagar, så tänkte jag dra på desto mer idag. Idag har jag varit ledig och jag har därmed hunnit dokumentera min dag mycket mer ambitiöst sätt än när jag har röven på en kontorsstol alla dagens ljusa timmar. Dagar som denna är bättre bloggmaterial, så here we go.

Klockan 7.30 ringde telefonen. Det var byggfirman som vi anlitat som berättade att istället för att dra iång v 8 så skulle de visst kunna dra igång typ… idag? Om säg 30 minuter? Så efter att Krille åkt till jobbet och Vilmer och Folke till skolan så fick jag sällskap vid frukostbordet att ett par utomordentligt trevliga snickare. Vi har en lång väg framför oss, och jag har en känsla av att jag är glad över att inte fatta vad det är vi ger oss in på, men det känns ändå bra att vi guidas framåt på den knaggliga vägen av trevliga, svärande snickare med en massa humor.

20160212_084557

De hade också med sig en egen radio. Och så plockade de bort våra grindar för att komma åt bättre. Jag var tvungen att fotografera det. Det första steget på denna helvetesresa stora ombyggnad.

20160212_114243

Jag och Bo överlät snickargrejer till snickarna och flydde själva fältet efter ett tag. Vi drog till stan. När vi gick på torget så hade Bo så sjukt många saker att berätta. Jag fattade inte hälften men hummade med lite lagom tankspritt och Bo är artig nog att inte visa att han fattar att jag inte fattar, så vi funkar bra ihop.

20160212_110452

Sen gick vi till en affär som jag valde ut på måfå.

Eller nä, det gjore jag väl kanske inte. Det var väl kanske målet med hela dagen, att köpa ytterligare några nya pennor och trivsamt papper om jag ska vara ärlig.

20160212_112557

För att vänta ut tiden tills Folke slutade skolan så gick vi och fikade. Klockan var nog inte ens 11, men Bosse räddes inte en semla. Med juice till. Juice och semla alltså. Klockan 11. Redig pöjk.

20160212_120857_resized

När vi sedan hämtade Folke så blev de båda bröderna lika glada som om de inte setts på ett helt värdlskrig och gick och höll varann i handen.

Innan vi fick med Folke hem så skulle vi kolla på en stenhög som han och Ville och några andra jobbat hårt för att samla ihop. Det var visst lag på det (inte att de skulle samla sten, utan att jag skulle titta på högen), så det var bäst att lyda. Jag tittade. Se så fin den var.

20160212_121007_resized

Sen satte vi oss i bilen och åkte hem.

20160212_121322

Folke var glad, kanske pga stenhögen. Eller pga Bosse läckte till honom att vi hade köpt kanelknäcke som väntade hemma.

Jag satte mig och ritade glömde allt värdsligt som till exempel Bosses lunch på spisen, men det gick att skrapa bort de brända så det löste sig. Krille kom hem tidigt och jag hoppade in i duschen, sedan stack han och jag in till stan för drinkar, mat och bio. Vi kollade på Ryan Reynolds.

Filminfo_Deadpool

Alltså. Ska du bara se en actionfilm i år så är det denna. Och ska du inte se någon actionfilm alls i år så har du fel. Det ska du. Du ska se Deadpool. Den är så sarkastisk, ironisk och full av roliga metareferenser att även om du bara fattar hälften (som jag) så blir du ’ändå mer underhållen än du nånsin blivit det senaste seklet. Superhjälten himself blir påsatt med en strapon. Bara en så sak.

Seså, off you go till bion nu. Vi hörs i morgon.

Kram!