Comeback

Comeback

Kaosyoga har inte rutit på ett tag.

Undertecknad lejonhona har varit i Köpenhamn med 4/5 av flocken och därefter försökt att återanpassa sig in i ekorrhjulet, vilket som vanligt är en ganska tröttsam och smärtsam upplevelse efter att ha luktat frihet och hängt med flockmedlemmarna från morgon till kväll i några dagar. Dylika upplevelser får mig som alltid att ifrågasätta alla mina prioriteringar, meningen med livet, kvaliteten på barnens uppväxt och så funderar jag lite på om detta kommer att resultera i att de växer upp till trasiga och oroliga vuxna med någon form av kriminell försörjningsbana i cv’t. Ja, lite så blir det när man lämnar the Matrix ett tag.

Men det går ju över. Ge mig en eller ett par dagar på jobbet så springer jag snart – indoktrinerat duktigt – runt runt igen utan att komma någon vart. I full fart. Och utan att klaga.

Och Kaosyoga kommer hela tiden att fortsätta vara min lilla röst i cyberrymden. Mitt dokumentationsverktyg till det där racersnabba som kallas Livet. Min fristad, min ventil och min vaccination för att hålla min mentala hälsa spänstig. Eller ja. Någorlunda rörlig, i alla fall.

Och när jag behöver komma iväg en liten stund för att hämta kraft, så tittar jag på denna fina filmen. Och tänker att en vacker dag tar jag och packar ihop familjen – f’låt, flocken – och drar till Afrika och lämnar ekorrhjuls-Matrix för att istället ta plats i den riktiga verkligheten. Där vi hör hemma.

(Läs mer om Kevin Richardsson och hans arbetsdag i den här artikeln.)