Återkomsten

Återkomsten

Kära församling

Vi är nu äntligen samlade här igen, tack vare en inköpt laddkabel (för alldeles för mycket pengar – damn you Steve Jobs), samt det faktum att alla i familjen överlevt den ofrivilliga detoxen mr Magsjuka. Helgen har gått i kroppsvätskornas tecken, men du kan vara lugn, jag tänker inte bli mer grafisk än så, eller jo lite: det har skitits och kräkits till höger och vänster, så kan vi säga.

Folke fick det först, när han sov över hos en kompis, lämpligt nog. En kräks på natten sedan inget mer. Pigg som en lärka dagen därpå. En dag gick, ingen mer kräks, ingen smittad. Puh. Lördagen kom. BAM. ”FLYTTA ER!” skrek jag när jag rusade uppför trappan till toan. Jag spydde, Bosse spydde, Ville spydde. Krille torkade, torkade och torkade spyor. Tvättmaskinen gick i ett. Jag sträckte tungan när jag kräktes och svor något så fruktansvärt mycket. De sista kräksresterna blandades med en större mängd könsord när jag spottade ur munnen för den gången, innan det var dags igen. Ville spydde en kaskad i trappan, plasket måste ha hörts en mil och Folke kräktes nästan igen av den synen. Bosse sprang själv till toan och träffade den de flesta gångerna.

Krille hävdar att han är immun, och hade jag också tagit en sup när kräkandet började så skulle jag minsann heller inte bivit sjuk. Jag försökte förklara för honom hur virus funkar och att sprit liksom inte biter på dem, men han stod på sig. Ända tills dagen efter då det var hans tur att gå upp på andra våning och vandra mellan toa och sovrum en tolv tretton gånger. Tur för honom att jag sträckt min tunga, annars hade sarkasmerna troligtvis haglat som en vinterstorm runt honom. Eller nä, det hade de inte för han såg så himla bedrövlig ut när han lommade upp för trappan, så jag hade nog inte haft hjärta att köra nåt vad var det jag sa till honom trots att läget egentligen var det bästa på länge.

Denna misär. Jösses. Jag kan bara tacka moder Maria för att jag och Krille fick det var sitt dygn och inte samtidigt. Men nu är vi ute på andra sidan. Idag har vi varit hemma alla för att samla kraft, eller ja, det var väl mest Krille och jag som behövde det. Denna magsjuka tog värre ju äldre en var, visade det sig.

Några timmar efter att Folke kräkts så var han så här:

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Ett dygn efter att jag spytt var jag sån här:

SONY DSC

Men nu är det över. I morgon är jag lite piggare och mycket gladare och tusen gånger roligare.

Och dessutom är det vår.