Är kaos granne med gud?

Är kaos granne med gud?

Så bra det skulle vara om vi fixade lite i lekrummet så att de stora pojkarna kunde sova där någon gång, tänkte vi. Längre fram skulle vi också kunna tänka oss att flytta in Bosse till ett eget rum och köpa en byrå där vi kan ha alla kläderna som nu ligger under skötbordet som vi ju inte ska ha kvar så mycket längre. Och när skötbordet försvunnit, så kan vi ju sätta upp duschdraperi vid badkaret så att man kan duscha där också. Och nån gång i framtiden borde vi fixa en ny bokhylla så vi kan flytta ut lite böcker i vardagsrummet, annars kommer inte våningssängen att få plats i lekrummet. När vi får tid ska vi måla om våningssängen och ett par pallar också, men det är ju fort gjort.

Nån gång i framtiden. Lite pö om pö. En sak i taget, så det inte blir så jobbigt, och så att det inte slutar med att man slarvar som sjutton bara för att man hunnit bli så trött på allt stök, målande och möbelmontering. Så kan man ju göra det. Så bör man kanske rent av göra det när man samtidigt jobbar och har tre små barn att se efter.

Men nä, så gjorde visst inte vi.

No, no. Vi bestämde oss på fem sekunder och drog igång alla projekten samtidigt. Tjoff, bara. Jodå, samtidigt som vi börjat jobba och skola in barn på nya avdelningar och fritids och skola, drog vi igång Major Hellström House Makeover som i runda slängar inkluderar alla rum i huset utom köket.

Gah.

Du som suckar över att leksakerna inte ligger i sina lådor hemma, eller att det är oordning bland böckerna i bokhyllan, eller att det finns en omonterad möbel i ett rum i huset. Du som av någon anledning tycker att du har det stökigt hemma – kom hem till mig.

Här är det the Real Deal.