Äktenskapliga prövningar, del 57

Äktenskapliga prövningar, del 57

”Äh, vi skulle kanske ta och åka till IKEA idag?” sa Krille i förmiddags och det var väl nånstans där, runt halv elva, som de där hemmaprojekten vi pratat om lite löst och ganska länge blev till en väg utan återvändo.

Släp hyrdes, saker plockades ur möbler som slängdes och alla tre barnen spändes fast i bilen (inte så dumt alltid, det där med att spänna fast kidsen, det finns tider då jag längtar efter det lite grann). Möbelvaruhuset klarades av med lindriga hörselskador, godismutor, oändligt många förmaningar och ett spräckt ögonbryn – Folkes, inte mitt denna gången – samt en nätt liten summa dragen från kontot, så klart. Och nu sitter jag i ett hus som är helt upp och ner, med paketerade, omonterade möbler lite över allt, och alla saker som ska vara i de där möblerna som ännu inte satts samman spridda på de platser där det inte ligger bruna paket.

Och för utom det så var det visst en säng som skulle målas, en bordsskiva som skulle kapas, lampor som ska upp, en vaxduk som ska köpas och saker som ska packas ner och köras iväg för lagring annorstädes. I morgon förmiddag, that is, innan vi kan ta itu med allt som ligger överallt på golven här. Överallt.

Gode gud, vad har vi gjort?