Höstfärg

Höstfärg

Idag var jag hos min frisör, världens bästa JeanettePaus, och fixade håret. Det blev om möjligt ännu rödare än det var innan och jag blev så glad över det att jag lät mig övertalas att köpa en massa produkter trots att jag redan har en uppsjö (”men inte just detta värmeskyddet, Lise. Detta är det BÄSTA”). Lycklig vandrade jag hem som en rödluva men istället för fikakorg till mormor hade jag balsam, inpackning och värmeskydd i handen. Till mig själv.

Krille hävdade att jag var det snyggaste han sett nånsin och liknade mig vid Daphne i Scooby Doo, vilket inte sa mig särskilt mycket. Jag mindes den tecknade serien lite svagt men kunde inte komma ihåg om Daphne var boknörden eller våpet? Och vilket var i så fall att föredra? Oavsett vilket så bör det dokumenteras, tänkte jag. Lystern efter ett besök hos Jeanette. LYSTERN.

”Ta kort på mig till bloggen”, kommenderade jag Krille. ”Du måste fota nu när det är alldeles nyfärgat.”

Jag ställde upp mig men det kändes så fånigt att bara stå rätt upp och ner. Jag vände mig om. Men det kändes också fånigt.

”Du, jag vet,” sa jag, inspirerad av de två Elle som jag hunnit bläddra igenom på Paus medan färgen verkade, ”jag kan försöka se så där kåt-modellig ut. Det vore kul.”

För det är ju inte ett dugg fånigt.

”Visst,” sa Krille utan att ens höja på ett ögonbryn, ungefär som om jag bett honom skicka smöret vid frukostbordet. Ibland märks det att vi varit gifta länge. ”Luta huvudet lite bakåt och öppna munnen. Tänk på att du inte vill annat än att suga… ja du fattar”, instruerade han vant. Tja, några andra saker som jag hellre skulle vilja göra kunde jag nog rabblat upp på stående fot, det ska erkännas, men jag försökte verkligen jobba mig in i rollen. Som att detta var det naturligaste i världen. Som att jag aldrig brukade låta mig fotas på annat sätt. Som om detta var något jag brukade bli coachad i.

Jag kämpade på. Det gick så där.

”Nja. Öppna munnen lite mer. Sätt fingret på underläppen. Nej, UNDERläppen”

Tålmodig coach ändå.

Så där stod jag ute på infarten i vårt lilla villakvarter en torsdagseftermiddag och försökte få till en kåt-pose. Vinklade huvudet, slöt ögonen (”alltså nej, du ska inte blunda helt, du ska ju se sugen ut. Inte blind” ).

Tja. Det blev väl så där. Kuksugarlooken ligger tydligen inte riktigt för mig.

SONY DSC

”Nä, kolla! Du är ju sned INNE I näsan! Det har jag aldrig sett förut”, utropade coachen/fotografen glatt precis när jag tyckte att nu jäklar, nu sitter den.

SONY DSC

Tja, antingen var jag snednäst eller så såg jag ut som om jag är på väg att fråga något. Eller nysa.

Denna gick dock bättre. Kändes mycket mer naturlig.

SONY DSC

Aja. Snygg färg, anyhow.