Une potpourrie d’un weekend

Äh va fan, jag kan ingen franska längre. Jag har ingen aning om vad som heter ”un” eller ”une” längre, vill minnas att just den franskalektionen som låg sist på fredagseftermiddagen förärades med en ganska halvdan närvaro från undertecknad, sorry kära franskafröken som jag inte ens minns namnet på. Helgen har dock varit en trevlig bekantskap och här kommer lite brottstycken från den. Inte nödvändigtvis de allra bästa bitarna, utan de bitar som utspelades framför mig när jag hade en kamera i näven. Mer så.

SONY DSC

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi stannar dock först till vid min pion. Stanna och titta och andas ett par andetag och ta in den vackraste blommans väsen och betänk vilken fantastisk värld vi lever i. Eller kanske inte men släng ett getöga på’n åtminstone. Visst är den tjusig?

SONY DSC

 

Och på tal om fantastisk och tjusig, så fyllde min svärmor Maj 70 år i lördags. Eftersom hon firade självaste dagen på annan ort så fick vi nöjas med att sjunga kanon för henne via telefon. Min man ser dock ut som om han sjunger en psalm med händerna så fromt knäppta på magen.

SONY DSC

Sen skulle Bosse knäppa hjälmen. Stoppa pressarna, btw.

SONY DSC

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag var på Kustfolk, en fin marknad med massor av vill ha-saker, men jag fick en släng av snålhet(?) och köpte bara några armband och en trämojäng. Jag vet inte vad jag ska ha den till, men den var fin. Tror jag.

SONY DSC

Här följer sedan en rafflande inkallning av pojkar i tre delar. Först: ”Kom in nu, killar. Det är dags att sova”. Effekten av denna föga genomtänkta replik synes ovan.

SONY DSC

”Blä blä blä blä blä. Du kan inte ta oss”. Och nä, jag försökte inte heller. Det finns något djupt ovärdigt i att springa efter sina barn såvida en inte får tag på dem inom tre steg. Så jag stod still och gapade förtäckta hot till dem istället.

SONY DSC

Till sist började de klunsa om huruvida de skulle följa med mig in eller inte. Jag lät dem hålla på. Dels pga det är kul att se eftersom Bosse inte fattar ett skit om hur han ska göra och alltid gör ”sten”, dels pga jag ser det som falsk demokrati, dvs de känner att de får inflytande men gör ändå som jag vill i slutändan.

SONY DSC

För övrigt har jag en matta som jag skulle lägga undan. Men jag har kommit underfund med att jag inte har plats för i någon garderob, så jag har hängt den ute i väntan på en gudomlig insikt om var den kan få plats. Om du kommer på nåt kan du väl säga till? De gudomliga insikterna tenderar nämligen att komma till mig med ganska, eh, glesa mellanrum. I väntan på respons så hoppas jag på torrt väder.

SONY DSC

 

 

 

 

 

 

 

 

Sedan har jag gjort en massa andra saker också. Jag har köpt solglasögon, varit på loppis, plaskat i simhallen, torkat köksgolvet och ätit jordgubbar. Inget av detta fastnade dock på bild och det ska vi alla vara tacksamma för. Nu ska jag kolla partiledardebatten och sedan ska jag läsa vidare i Voors bok. Inte så dum, faktisk.

Och i morgon är det måndag igen. Inget annat att göra än att ta den jäveln vid hornen, och brotta ner den i dammet. Vi ses på brottningsmattan.