Pappan hela dagen

Det har skrivits många inlägg om olika män idag, pappor som hyllas på korsan och tvärsan förstås. Någon hävdade att vi inte behöver hålla på och hylla män så mycket, de får så mycket uppmärksamhet ändå. Och det stämmer ju tyvärr. Men hur viktigt det än är att problematisera, så tror jag inte att det är så dumt att prata om det som funkar bra heller. Och en som funkar bra är min man.

Han är pappa till energiska söner, och han har därmed alldeles särskilt stor betydelse för utvecklingen av ett jämställt samhälle. Hans sätt att se på människor och världen kommer att påverka hur våra barn ser på människor och världen. Dessa barn som snart, alldeles för snart känns det som, kommer att växa upp till män. Hade jag använt ännu mer invecklade ord så skulle jag sagt att han har stort prognosvärde på våra barn när det gäller värderingar. Större än vad jag har.

Därför har jag haft en sån jäkla tur som hittade en far till mina barn som är oefterhärmligt spontan, glad och kärleksfull. En karl som är trygg i sin manlighet, som gärna pratar om känslor men som tycker att machonormer och boxning är korkat. En man som är feminist och tar debatten både i verkligheten och på nätet och som ser alla människor som precis lika mycket värda. En väldigt fin och klok pappa, helt enkelt.

Han är en av orsakerna till att jag tror på en bättre värld.

Sicken tur att jag lyckades lägra honom ändå.

Tummen upp för Krille! De andra två barnen skulle såklart också varit med men de sprang ur bild.

Tummen upp för Krille! De andra två barnen skulle såklart också varit med men de sprang ur bild.