Nån enda last ska väl en flicka få ha

Nån enda last ska väl en flicka få ha

Ja, det kan hända att jag råkade köpa några böcker häromdagen. Nej, det var kanske inte tänkt så, men de var inte så många, bara tre. Ingen var inbunden och alla var skitbilliga, så det var väl inget att göra någon grej av, tyckte jag. Njaaaäääe, jag kanske inte läst ut de andra som jag köpt tidigare, men så kan man inte resonera, böcker ska läsas när det passar in i humör och tid, inte som på löpande band. Dessutom kommer jag troligtvis aldrig att läsa ut alla böckerna jag köpt, för det gömmer sig alltid någon rutten frukt trots att man sorterat noga och frågat runt bland vänner och läst recensioner och så och livet är alldeles för kort för att läsa dåliga böcker, och skulle jag då aldrig mer köpa en bok till nånsin? Hell no.

Jag älskar böcker, det är den jag är. Jag röker inte, jag prostituerar mig inte, jag dricker inte särskilt mycket, silar inte heroin, slår inte mina barn, och stjäl inte ens minishampoflaskor på hotellrum längre, så vad är lite bokköp att bråka om?

Va?