Lady Lena

Lady Lena

Jag säger inte att vi ska skapa en ny nationell årsdag för min katts födelsedag, även om det i och för sig hade varit mycket rimligare att alla firar Lenadagen den 30 november istället för att ett gäng nötter går och hedrar nån gammal kung på extremt suspekta grunder om du frågar mig. Lena är dock helt inne på att hennes födelsedag bör bli en nationell helgdag, det är visst ”inte mer än rätt” enligt henne. Hon har gett mig lov att berätta, förutsatt att jag undviker att nämna att hon idag uppnått den facila åldern av 14 år, att det enligt en betrodd källa (oklart vem, reds anm) ryktas om att hon är ”den mest kvinnliga katten norr om Falkenberg”,  att hon kan ”kan trollbinda även den mest skumögda skepparkatt”, samt att det inte alls ligger någon sanning i att hon bjuder ut sig till Murre Svart på Brearedsgatan 70. Tvärtom, det är han som springer efter henne hela tiden, säger hon, och det är faktiskt SÅ tröttsamt.

I övrigt så kan vi alla i Lenas närhet intyga att hon är pigg för sin ålder (nu blänger hon argt på mig) och att hon har dragit sin feministiska övertygelse ett par steg längre än alla andra och ser det kvinnliga könet, katt eller ej, som på alla sätt fullkomligt överordnat det manliga. Undantagen är Krille och Vilmer, som hon totalt och oblygt favoriserar på bekostnad av alla andra. Hon ser fortfarande ner på hundar (”de dreglar, påminner faktiskt en del om män”) men är inte det minsta rädd för dem. Hon hävdar med bestämdhet att ”vi kvinnor inte ska vara så rädda för lite behåring”, utan att det tvärtom ”bara framhäver de kvinnliga  formerna” (?).  Hon jobbar stenhårt på sin integritet förutom när någon man i huset, familj eller vitt främmande människor, sätter sig ner på en stol eller i soffan. Då hoppar hon upp i knät och buffar till sig en massa gos, vare sig människorna vill eller inte. Efteråt säger hon saker till mig i stil med ”Där ser du hur galna karlarna är i mig. Det skulle de kunna vara i dig också, om du bara vågade framhäva din kvinnlighet lite mer.”

Hon nedlåter sig endast att gå utanför dörren mellan den 15 juli och 7 augusti – förutsatt att dygnsmedeltemperaturen är över 18 grader förstås – och hon skulle aldrig skulle nedlåta sig att bajsa i en rabatt (”I jord?!? Euuuw!!”). Den enda gången hon setts springa var när jag kastade en ostbåge på golvet till henne. Då travade hon faktiskt några steg.

Så käraste Lena, stort grattis på din 14e födelsedag. Keep up the good work. Det skulle inte förvåna mig ett dugg om hela Sverige snart firar Lenadagen den 30 november. Förr eller senare inser alla din storhet.

Bjuder ut sig och bjuder ut sig... det är väl en definitionsfråga.

En av oss korsar benen och en, eh… ja.