Kaosyoga – in the name of tv-serier

För dig som jobbar vanligt måndag – fredagkneg, så är det ju snart ledigt igen. I morgon är det Valborg och manskörer landet över ska sjunga ut vintern, för vad det nu kan vara värt. Eller manskörer? Det kanske är alla möjliga körer? Aja, skit samma. Därefter följer lite extra ledighet och om du liksom jag lider av betongrumpa i soffan på kvällen, samt ett behov av att passivt motta lite kvalitetsunderhållning, så ska du höra upp. Jag har nämligen gjort mig besväret att sammanställa den definitiva tv-serielistan till dig, så att du kan orientera dig runt på HBO, Netflix och SVT play utan risk för felnavigering. Livet går fort och är alldeles för kort för tråkiga eller dåliga tv-serier.

Till protokollet kan föras att en trea är fullt godkänt. Det är god underhållning, om än inte mindblowing på nåt sätt. Men bra. Fyra är skitbra. Fem är såklart oslagbart, en upplevelse utöver det vanliga, och just bland tv-serier finns det ju rätt många på den nivån faktiskt. I stort sett alla är dessutom uppbyggda för att passa på streamingsajter, och deras dramaturgi tål därmed att bulimias. Är det bra så är det liksom bara att dra ner persiennerna, skita i veckans rekommenderade sömnkvot och dig in.

Alltså – Kaosyoga till din tjänst vid seriernas buffébord:

SONY DSC

Och med risk för att få en fatwa nedkallad på mig: Nej, Game of Thrones, Seinfeld, Sons of Anarchy och the Wire platsar inte på listan. Nej. No.