Dagens

Dagens

Jag vill minnas att Dagens var något en kunde beställa på krogen back in the days. Spritzer kallades den visst också. Vitt vin och soda eller sprite, jag minns inte men jag gillade den inte. Jag shot’ade hellre turkisk peppar innan jag regerade på dansgolvet till ”Hello Africa”.

Hos vissa är Dagens nog en bild på kläderna som täcker kroppen för dagen, men det känns inte som nåt att skriva om för min del. Eller ja för all del, vi kan ju testa:

Jeans, långärmad tischa och stickad kofta. Allt från H&M eller liknande billigt ställe.

Nä, det vart inge kul, va?

Dagens hos Kaosyoga är varken drink eller kläder utan en lista av insamlade funderingar. Eftersom den bara baseras på en dag så blir det högt och lågt, mest lågt, och emellanåt löjligt och obetydligt. Som livet självt. Se bara:

Dagens kreativa: Processen för att at fram en ny grafisk profil på jobbet. Så kul och så svårt. Bildmanér, färger, typsnitt, copy, jösses vad kul att grotta ner sig i. Och så svårt. Sa jag att det var kul? Och svårt?

Dagens nyord: När jag frågade Krille varför han ofta tar upp den däringa silen som vi har vi vår diskho, med påföljd att det blir fullt med matrester och därmed stopp för vattnet så berättade han att han bara gör det, utan att tänka på det. Gång efter gång. ”Jag bara plockar upp den utan att tänka på det”, sade han. ”Man kan säga att jag har armtourettes”. Armtourettes, minsann. Hej Peter Englund, här har du ett nytt ord för dig och dina kompisar i Svenska Akademin att plocka in i ordlistan.

Dagens sötnöt: När Bosse hade lagt sig men fick se Folke som smög in i rummet för att hämta en gitarr och flög upp ur sin överslaf och hängde så långt ner han kunde för att ge mellanbrorsan en godnattpuss mitt på munnen. Smack!  Jag önskar att jag hade en kamera just då.

Dagens hemmablindhet: Nu har den stora, gröna presenningen legat så länge ute vid vårt föråd, insnuttrad i Krilles cykel och emellanåt ilsket fladdrande i vinden, att jag inte ens ser den längre. Underbar känsla.

Dagens märkligaste: Boken på bilden. Manlig mat. MANLIG mat. Alltså frågorna är så många. Det är alltså maten så åsyftas. Och den är manlig. Det blir så märkligt i mitt huvud nu. Hur är maten manlig – på vilket sätt? Kukformad? Pungskrynklig? Adamsäppelformad? Och så heter han Cave i efternamn, det tycker jag också är kul. Boken ovanför är inte helt oäven heller. Ät Istanbul. Som typ ”nä tack, jag är mätt, jag har precis druckit Rom”? Höhö.

Se, det var väl bättre än ett uppräknande av persedlar? Nu: Jessica Jones och smörgåstårta i soffan.

Häj!