Ljuset

Har du märkt att våren är här? OMFG så himmelskt. Som vanligt med vintern så trivs jag bra med den, vi har liksom inget otalt, vintern och jag. Det finns inget gammalt groll eller någon irritation nånstans men när den börjar ge med sig märker jag vilken stor lättnad det ändå är när ljuset kommer tillbaka. Här ute finns det liksom ännu mer ljus också. Inte så mycket som står i vägen mellan mig och himlen.

SONY DSC

Jag och Ville har sått lite blommor och gräslök. Planen är att det ska förgro här inne, för att sedan kunna flytta ut i pallkragarna  på Marmorgatan strax innan vi flyttar dit.

SONY DSC

Och ja, det ÄR viktigt att matcha skor med plastkrukor, annars blir det ingen bra skörd. Det stod så redan i den gamla bondepraktikan. Vissa fröer skulle ligga i blöt lite så de får vi vänta med att putta ner i jorden tills i morgon.

SONY DSC

Sedan räfsade jag lite pinnar och kaninbajs från gräsmattan. Sophie Zelmani, Ella Fingerad och Rebecka Törnqvist höll mig snällt sällskap hela tiden och gjorde att tiden gick supersnabbt. Tack för det, flickor.

SONY DSC

Efteråt satte jag mig ute med en kopp te från Nabo som säljer ekologiska och kravmärkta teer, honung mm, samt den utmärkta produkten tekalendern. Teet jag drack heter Bettan. Bara en sån sak. Och nej, jag får ingen spons.

Att vända ansiktet mot ljuset och känna att solen värmer. Att veta att allt ligger framför oss nu. Vintern, mörkret, overallerna, isskrapningen och slasket är förbi, borta för denna gången. Det är som att ha käkat av kanterna på mackan. Nu är det bara det gottiga kvar.

Ljuset, tillexempel. Hur coola är inte de där fotonerna?

SONY DSC