Härlig och pedagogisk

Härlig och pedagogisk

Ack lördag du sköna! Igår hade vi väldigt trevliga gäster på afterworkhäng hos oss. Ett afterworkhäng som blev middagshäng som blev kvällshäng. Älskar det spontana och okonstlade i den sortens umgänge. fredagar regerar verkligen när det kommer till gött häng. Bo var så trött efter gästerna gått att han gick och lade sig helt själv, jag hittade honom sovandes i sängen under täcket och alla gosedjur. Det har nog aldrig hänt innan med nåt av våra barn. Jag och Krille skulle dock prompt kolla på tv, så vi satte på ett avsnitt av Halt and Catch Fire, men somnade båda två. Vilket nog heller aldrig hänt i vår familjs historia, faktiskt. Vi är liksom inte typen som somnar i soffan. Jag kan heller inte sova i buss, bil, tåg eller flyg om du undrar. Jag kan knappt sova överhuvudtaget nowadays. Men vi var rätt trötta igår. Trötta och nöjda.

Idag har vi haft lite mer besök, och jag har shoppat hudvård och kollat tapeter och bänkskivor, ritat och bokat klipptid till ett par barn. Jag har plockat lite kulörprover till barnens rum också. Jag hade först en tanke om att släppa dem helt fria när det gällde färgval eftersom det känns som en himla härlig och pedagogisk sak att göra, och vem vill inte vara en härlig och pedagogisk förälder liksom? Men när Folke sa ”Jag vet! Jag vill ha svarta väggar och rosa och limegrönt tak!” så kände jag att ungefär där gick gränsen för hur mycket härlighet och pedagogik som min uppenbarelse kan rymma. Så jag plockade fram vapnet Föräldraansvaret istället och hämtade ett urval färger som de får välja FRITT ur. Och om de frågar efter limegrönt och svart så kommer jag eventuellt att nähä de FANNS inte utan dessa var de enda färgerna som finns att få som väggfärg, och därmed kan jag fortsätta vara en härlig och pedagogisk mamma i deras ögon (om än lite falsk) men ändå få dem att välja vettiga färger.

Om inte Ville eller Folke läser detta, vill säga.